Cele mai bune informații despre lucernă le găsiți aici!

De unde cumpărăm sămânţă de lucernă certificată?

Prima pagină » Informații despre sămânță lucernă » Cum semănăm lucerna în gradinile mici?

Cum semănăm lucerna în gradinile mici?

Pentru a semăna lucerna în gradinile mici, nu este neapărat nevoie să folosim o semănătoare pentru semănatul semințelor de lucernă. Există multe persoane care vor să semene lucerna în grădini mici. Pentru a face acest lucru cu succes trebuie să urmeze  o serie de reguli simple.

Pentru a răspunde la intrebarea “Cum semănăm lucerna în grădinile mici?” specialiștii Patru Agro vă îndeamnă să urmați 6 pași:

  1. Pe bucata de teren destinată însămânțării se aplică gunoi de grajd putred în strat subțire de maxim 5 centimetri.

2. După aceea, terenul trebuie săpat superficial și apoi mărunțit cu sapa sau cu o motosapa (freză). Odată cu săpatul se încorporează și gunoiul aplicat pentru fertilizarea naturală a solului.  Înainte de împrăștierea semințelor, ne asigurăm că terenul a fost bine mărunțit; nu au mai rămas bolovani de pământ de dimensiuni mai mari.

3. Semințele de lucernă se amestecă cu nisip cernut, înainte de a fi împrăștiate. O altă metodă este să folosim semințe drajate ale căror calibru este mai mare și astfel  distribuția se face mai uniform.

Semănatul  se face de-a lungul și de-a latul terenului  în cruce pentru a fi siguri că am acoperit bine întreaga suprafață.

4. După ce am terminat cu semănatul  se trece cu o grapă cu colți sau confecționată din crengi de copaci pentru o încorporare superficială a semințelor.

5. După aceea, vom confecționa un tăvălug dintr-o țeavă metalică de 1m lungime;  pe care o încărcăm cu nisip, îi astupăm capetele și îi legăm o sârmă de ambele capete pentru a putea fi trasă pe terenul semănat.

6. Odată solul tavalugit, vom uda întreaga zonă semănată cu un furtun prevăzut cu dispozitiv de pulverizare fină a apei dar se poate folosi și o stropitoare. Dacă zona pe care vrem să înființăm lucerniera este departe de o sursă de apă, trebuie să ne asigurăm înainte de toate că solul are umiditate suficientă pentru a facilita răsărirea semințelor.

În 7 -10 (14) zile de la terminarea operațiilor enumerate veți vedea răsărite plantuțele de lucernă.

Semănatul corect ne oferă o cultura uniformă și o densitate optimă

Doriţi mai multe informații? Întrebaţi-ne!
    Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile acestui site.

    Vedeți răspunsuri la întrebări despre lucernă